top of page

BOTULINUMTOKSIN / BOTOX

Botulinumtoksin, bedre kjent som Botox, er en anerkjent toksin som har blitt brukt i flere tiår for å behandle diverse årsaker. Den hemmer muskler fra å trekke seg sammen ved å stoppe signaler fra nerven til muskelen, og gir dermed en muskelavslappende effekt. I dag blir botox brukt til både estetisk og medisinsk behandling. Det er en trygg behandling som gir få bivirkninger. Man ser vanligvis resultater etter 2-5 dager, men det kan ta opptil 14 dager før man ser dens fulle effekt. Varigheten av effekten varierer ut ifra behandlingsområdet.

BEHANDLING MOT RYNKER

Botulinumtoksin er svært effektiv mot rynker. Den har en forebyggende effekt mot nye rynker. Behandlingseffekten varer 3 måneder +/- 1 måned. Dette kommer an på genetisk variasjon og andre faktorer. I dag brukes dette mot sinnarynken, pannerynken og kråketær. Den kan også brukes for å gi øyebrynsløft, lip flip og rettelse av hengende nesetipp.

BEHANDLING MOT MIGRENE

Dette er en behandling som krever at du har prøvd ut andre metoder først. Det viser seg at botox kan gi en veldig god effekt mot kronisk migrene. Varigheten til behandlingseffekten er på 4 måneder +/- 1 måned. Behandlingen gjennomføres ved å sette botulinumtoksin i sinnarynken, pannerynken og kjevemuskelen/massetermuskelen. Etter 2 uker gjennomføres en kontroll for å se om behandling har gitt tilstrekkelig effekt. Denne kontrollen er gratis hos oss da vi alltid ønsker å sikre at du oppnår best mulig resultat. Eventuelle justeringer som trengs for å oppnå ønsket effekt vil bli priset ut ifra behov.

BEHANDLING MOT HYPERHIDROSE

Mange lider av overdreven svetting uten å vite at det finnes behandlinger for dette. Botox er en anerkjent behandling mot hyperhidrose (overdreven svette). Her behandler vi mot hyperhidrose i pannen, armhulene og hendene. Behandlingseffekten varer fra 3-8 måneder (gjennomsnittlig 6 måneder).
Behandlingen gjennomføres ved å injisere botox via små stikk under huden, som blokkerer svettekjertlene og minsker svetten.

BIVIRKNINGER

Alle behandlinger innebærer en risiko bivirkninger. Når det er sagt er botoxbehandling en svært utprøvd behandlingsform som har vist seg å gi relativt få bivirkninger. De fleste opplever ikke bivirkninger. Hos dem få som får bivirkning varer disse kun i en kort periode. 

Noen umiddelbare bivirkninger som kan oppstå etter en botoxbehandling er noe sårhet, hevelser og hovenhet og mindre blåmerker i behandlingsområdet.

Andre mulige bivirkninger (som få opplever) er noe svekkelse i muskelen, øyebryns-/øyelokkheng, hodepine og kvalme. I svært sjeldne tilfeller kan man få anafylaksi. 

HVEM IKKE KAN BEHANDLES

Noen få grupper kan ikke behandles med botox. Dette er personer som:
- er gravide/ammende
- har fått anafylaksi ved tidligere botoxbehandling
- har pågående infeksjon i behandlingsområdet
- har nevrologiske tilstander
- har dysmorfiske/psykiatriske lidelser
- er pasienter som bruker blodfortynnende eller har blødersykdommer. Da må legen avgjøre om pasienten kan behandles eller ikke.

Botox: Liste
bottom of page